29 °C
tiszta égbolt
2024. június 25., kedd
Vilmos

Egyre nőiesebbek a mai férfiak

2013. december 18.
2.4881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egy friss angliai kutatás nemrégiben bebizonyította, hogy a mai társadalom torz normái alapján egyre nőiesebbé válnak a férfiak.

A felmérésben mintegy 1000 érintettet kérdeztek meg arról, hogy mit jelent 2013-ban férfinak lenni, és egészen megdöbbentő eredmények születtek.

Az kevésbé megdöbbentő, hogy a férfiak az utóbbi években vesztettek makacsságukból, így az erősebbik nem kétharmada ma már egyáltalán nem szégyell útbaigazítást kérni, és a megkérdezettek fele szívesen maradna otthon gyermeket nevelni, ha párjának jobban fizető munkája lenne.

Ennél ijesztőbb eredmények születtek azonban más kérdésekben, hiszen a modern férfiak közel 40 százaléka majdnem minden nap beszél legalább telefonon édesanyjával, minden harmadik válaszadó pedig rendszeresen használ hidratáló krémeket, negyedük pedig festi, vagy befestené a haját, a megkérdezettek egyötöde pedig hajbeültetést is csináltatna.

A kutatás szerint a mai pasik számára az öt legfontosabb dolog között a pénz, az edzettség, az intelligencia és a jó apaság mellett már ott szerepel az is, hogy jól nézzenek ki, holott ez néhány évvel ezelőtt még nem, vagy nem ilyen formában szerepelt a prioritások között, a fogalom mögött ugyanis akkor a tartás, az erő és a jól öltözöttség állt, manapság pedig már a jó frizura vagy a szép arcbőr.