9 °C
borús égbolt
2024. február 26., hétfő
Edina

Egyre népszerűbb a párkapcsolat lezárása után a bosszú test hadjárat

2022. február 22.
63.9371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A közösségi médiában egyre nagyobb teret hódít a revenge body vagyis a bosszú test hadjárat, amit olyan nők, de akár férfiak is véghez visznek, akiket leginkább azért hagyott el a párja, mert szégyelték a partnerük plusz kilóit.

Az Instagramon a #revengebody hashtag alatt számos átalakulást láthatunk, amik nagyrészt pozitív irányba való változást jelölnének, ám mellettük sokszor van olyan szöveg vagy megnyilvánulás, ahol leírják, hogy az adott férfi vagy nő miért is hagyta őket faképnél és hogy ezzel a változással akarják megmutatni, hogy a másik tulajdonképpen mit is vesztett ezáltal.

A pszichológusok szerint ez azonban nagyon nem jó irányba tereli a leválást, sőt, a hergelés és a mások figyelméért való küzdés vagy revans végett elkövetett átalakulás sohasem lesz tartós, hosszú életű.

A bosszú testből azonban így is trend lett, ami most végig is söpör az interneten. A kifejezés egyébiránt Khloé Kardashianhez is köthető, aki 2017-ben Revenge Body with Khloé Kardashian néven showműsort is csinált az alapgondolatból, 2022-re pedig igazi közsösségi média trenddé nőtte ki magát.