12 °C
borús égbolt
2024. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egy hajszálon múlt Rékasi Károly élete, miközben Détár Enikő szülinapozott

2014. február 28.
2.9561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Kis híján életét vesztette Rékasi Károly, miután előadás közben a József Attila Színházban pár centivel mellette zuhant a földre egy közel több tízkilós vascső, ami a zsinórpadlásról hullott a mélybe.

A társulat éppen a Feketeszárnyú cseresznye című művet adta elő, mikor megtörtént az eset.

A nézők beszámolója szerint minden egy pillanat alatt történt, és sokan nem is tudták, hogy ez vajon az előadás része, netán váratlan dolog, de a színészek reakciója és az arcukon megjelenő ijedtség tisztázta a helyzetet: a vascső ugyanis kis híján Rékasi Károly életét követelte, és csak a szerencsén múlott, hogy nem történt baleset.

Mindeközben újabb fejezetéhez ért az egykoron álompárként is emlegetett Rékasi-Détár duó kapcsolatának drámája, Enikő ugyanis betöltötte 50. életévét, amit családja és barátai között, szeretetben és boldogságban, a Madách Színház éttermében ünnepelt meg a díva.

Détár Enikő a beszámolók szerint bombaformában volt a tiszteletére szervezett eseményen, egyáltalán nem látszódott rajta, hogy már az ötödik X-et tapossa, és jó kedvét még az sem vette el, hogy Rékasi Károly nem jelent meg az eseményen, a fiáért érkező színész ugyanis csak a színház művészbejárójáig jutott, ott várta meg kisfiát, és még csak boldog születésnapot sem kívánt volt párjának.