Amerikai kutatók szerint napi 25 g fagyasztott, majd szárított áfonya elfogyasztása segít a sportteljesítmény növelésében, továbbá arra készteti a szervezetet, hogy zsírt égessen, tehát a diéta során is nagyon hasznos, emellett vitaminokat is tartalmaz.
Az áfonyában köztudottan magas az antocianin nevű antioxidáns, ami mélylila árnyalatot ad a gyümölcsnek. Más sötét, piros vagy lila bogyókban is megtalálható, minél sötétebb a gyümölcs, annál több antioxidánst tartalmaz. A Kaliforniai Állami Politechnikai Egyetemen és a Gonzago Egyetem Kineziológiai és Sportmenedzsment Tanszékén dolgozó tudóscsoport 11 férfi kerékpárosból álló csoporttal végzett kísérleteket.
A sportolók két hét alatt napi 25 gramm fagyasztva szárított vadáfonya (WB) port fogyasztottak, amely 375 gramm antocianint tartalmazott. A tesztek kimutatták, hogy a zsírok oxidációja 19,7 százalékkal nőtt 20 percnél, 43,2 százalékkal 30 percnél és 31,1 százalékkal 40 percnél, ami azt jelenti, hogy az önkéntesek több zsírt égettek el a bogyók elfogyasztása után.
Jennifer Lopez most egyáltalán nem vágyik kapcsolatra