20 °C
tiszta égbolt
2024. május 27., hétfő
Hella

Egy terhes anyuka saját magán végzett császármetszést, hogy megmentse gyermekét

2023. április 13.
32.6711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy egészen elképesztő eset történt még 2003-ban, amiről egy esettanulmány számolt be, ugyanis a 40 éves Inés Ramírez Pérez nevű terhes anyuka császármetszést végzett el magán, miután 12 óra vajúdás után nem sikerült természetes úton megszülnie babáját.

A nőnek korábban már született nyolc gyermeke, egyet pedig elveszített, vajúdás közben. A nő egy egyszobás házban élt egy dél-mexikói hegyekben fekvő kis faluban, ahol nem volt sem áram, sem folyóvíz, sem csatornázás. Egyedül volt otthon, amikor beindult a szülés és nem tudott segítséget kérni senkitől.

Inés korábban elárulta, hogy már nem bírta a fájdalmat és tudta, hogy meg kell mentenie magát és a gyermekét is. Ezért kézbe vette a dolgokat és felvágta a hasát, hogy ki tudja emelni babáját. Az állatok levágásában szerzett korábbi jártasságának köszönhetően sikerült viszonylag precízen felvágnia a hasát. A csodával határos módon sem neki, sem a babának nem esett baja, mindketten túlélték.
esettanulmány számolt be, ugyanis a 40 éves Inés Ramírez Pérez nevű terhes anyuka császármetszést végzett el magán, miután 12 óra vajúdás után nem sikerült természetes úton megszülnie babáját.'>