9 °C
erős felhőzet
2024. április 21., vasárnap
Konrád

Egy friss tanulmány szerint a vegán életmód javítja a férfiak szexuális életét

2024. február 14.
27.6391
Mariann profilja, adatai
Mariann
A vegán életmódnak számtalan előnye van, most pedig egy újabbra jöttek rá a kutatók, ugyanis állításuk szerint a növényi alapú étrend képes akár 11 százalékkal javítani a férfiak szexuális életét, és kezeli az erekciós zavarokat.

A New York-i és a Harvard Egyetem kutatóiból álló csapata 3500 prosztatarákos férfi adatait vizsgálta a kutatása során. A prosztatarák kezelésének néhány gyakori mellékhatása a merevedési zavar és a vizelet inkontinencia. Az új kutatás azonban azt mutatja, hogy a hús- és tejtermékeket korlátozott fogyasztása, de a gyümölcsökben, zöldségekben, gabonákban és diófélékben gazdag étrend képes javítani a tüneteket.

A csapat azt találta, hogy a növényi alapú étrend képes volt akár 11 százalékkal javítani a férfiak szexuális életét, sőt, a kutatók szerint az eredmények alkalmazhatók olyan férfiakra is, akik olyan gyógyszereket szednek, melyek csökkentik a libidót. A kutatók azt javasolják, hogy érdemes minél több növényi alapú ételt fogyasztani és kevesebb állati eredetűt.