Egy nemrégiben megjelent tanulmány 14 kávéfőzőből vett mintát elemzett négy különböző svédországi munkahelyen, hogy kiderüljön az irodai kávé növeli-e a koleszterinszintet az otthoni kávéfőzéshez képest.
A kutatók megállapították, hogy a munkahelyi kávégépekben készült kávé sokkal egészségtelenebb, mint az otthon főzött változat. Az ok nagyon egyszerű: a munkahelyi kávégépek nem megfelelően szűrik a kávét, emiatt több koleszterinszint-növelő vegyületet tartalmazhat. Ez pedig hatással lehet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulására.
A kutatók azt javasolják, hogy próbáljunk meg otthon készíteni kávét, például kotyogós vagy French press változatot, melyek jobban megszűrik a fekete italt, így egészségesebb lesz. A rosszul elkészített kávénak rengeteg negatív hatása lehet a szervezetre, például Parkinson-kór, 2-es típusú cukorbetegség és Alzheimer-kór kialakulásához vezethet.
Összeházasodott Kristen Stewart és szerelme, Dylan Meyer