9 °C
erős felhőzet
2024. április 21., vasárnap
Konrád

Egy friss felmérés szerint képesek vagyunk kilométereket sétálni egy jó kuponos akcióért

2024. március 04.
23.8351
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy friss hazai felmérés szerint átlagosan 2-3 órát töltenek el a vevők a bevásárlóközpontokban a kuponos akciók kedvéért, és akár kilométereket is képesek sétálni vagy sorba állnak az üzletekben, ha elég nagy az árengedmény.

Az Etele Pláza legfrissebb online kutatásából kiderül, hogy a vásárlók 3-5 kilométert is legyalogolnak egy kuponos bevásárlás során, így akár több száz kalóriát is elégethetnek. A megkérdezettek kétharmada (62%) legalább havonta egyszer igénybe veszi a kuponokat, sőt minden harmadik (29%) vevő hetente felhasználja ezeket bevásárlásai során.

A magyar vevők imádják a kuponokat, és a legtöbbször várják is az ilyen akciókat. Általában ruhára, cipőre, élelmiszerre és tisztítószerekre használják fel a kuponokat, melyekkel átlagosan 5-10 000 forintot spórolnak. Hamarosan indul az Etele Kuponnapok, amikor a népszerű plázában izgalmas akciókra csaphatnak le a vásárlók. A felmérés arra is rámutatott, hogy a kuponos bevásárlásnak leginkább egyedül (32%) vagy párral (28%) indulnak neki az emberek.