8 °C
enyhe eső
2024. február 23., péntek
Alfréd

Egy friss felmérés szerint egyre kevesebb fiatal vallja magát kövérnek, ami nem jó jel

2023. július 21.
24.8341
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma már egyre könnyebben fogadja el a társadalom az elhízott embereket, hiszen egyre több márka dolgozik teltkarcsú modellekkel, ami jó, de az már kevésbé, hogy egyre kevesebb tinédzser van tisztában azzal a ténnyel, hogy elhízott, ami rossz hatással lehet a fiatalok súlycsökkentését célzó törekvésekre.

Míg korábban a tinik azért nem voltak elégedettek a testképükkel, mert általában már betegesen túlbecsülték súlyukat, addig ez mára már megváltozott és inkább alábecsülik. Ez viszont nagy probléma, hiszen a gyermekek fejlődésében nagyon fontos a kiegyensúlyozott és egészséges életmód.

A Child and Adolescent Obesity folyóiratban megjelent friss kutatásban 41 ország 745 ezer serdülő (11-15 évesek) adatait tanulmányozták, melyből kiderült, hogy a helyes súlyérzékelés a lányoknál nőtt a vizsgált időszakban, mindeközben a fiúknál csökkent. Mindez azt jelenti, hogy a fiúk és a lányok másmilyen testet tartanak ideálisnak. A szakértők amiatt aggódnak, hogy a fiatalok között sokan nem érzik magukat elhízottnak, ami veszélyezteti az elhízás elleni erőfeszítést.