Egy újabb kutatás bebizonyította, hogy a nassolás pozitív hatással lehet egészségünkre, hogyha mértékletesen eszünk és persze az sem mindegy, hogy mit.
Az őszi-téli hónapokban a legjobb és legnépszerűbb finomságok a különböző magvak és aszalt gyümölcsök.
Az olajos magvak kalória tartalma magas, azonban rengeteg értékes ásványi anyagot tartalmaz, melynek köszönhetően egyes kutatások szerint 30 százalékkal is csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek előfordulását. A másik alternatíva nassolásra az aszalt gyümölcsök, melyek rengeteg rostot tartalmaznak.
A különböző szárított gyümölcsök vitamintartalma nagyon magas, éppen ezért ha nassolni szeretnénk, akkor mindenképpen válasszuk ezt a finomságot. Szabó S. András, egyetemi tanár összefoglalta mit is kell tudni az egészséges nassolásról:
Szervezetünk akkor működik jól, ha a tápanyagból optimális a beviteli arány, ezért fontos a változatos táplálkozás. Szénhidrátbevitelnél a legjobb, ha legfeljebb 1/3 cukorszerű és legalább 2/3 komplex szénhidrátot fogyasztunk, ezek az arányok az olajos magvas és aszalt gyümölcsös snackek mixeiben megtalálhatóak. Tehát a csokoládés áfonya (és egyéb hasonlóan komplex termékek) fogyasztása táplálkozás-élettani szempontból semmiképpen nem kifogásolható.
Ne feledd, ha legközelebb nassolni szeretnél, akkor válaszd az aszalt gyümölcsöket vagy az olajos magvakat.
Bianca Censori most éppen ehető melltartóban és bugyiban lépett az utcára