13 °C
borús égbolt
2024. február 28., szerda
Elemér

Éber kómában fekszik Michael Schumacher?

2014. január 23.
2.3431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Míg egyes források azt állítják, hogy közel egy hónappal tragikus síbalesete után lemondtak az orvosok Michael Schumacherről, addig a Format osztrák híroldal szerint erről szó sincs, de nagy a baj, mert az egykori pilóta állítólagosan éber kómában fekszik.

Az apallic szindróma - amit magyar szakzsargonnal élve tartós vegetatív állapotnak is nevezünk - egy olyan folyamat, amelynek során a beteg képes önállóan lélegezni, vérkeringése is stabil, de semmire sem reagál, vagyis olyan, mintha valaki nagyon mélyen aludna.

Az említett hírportál szerint ezek után félő, hogy Schumacher már soha nem fog felépülni teljesen, amit a Mirror magazin munkatársainak is megerősített az egyik neurológus szaktekintély, bizonyos Jean-Marc Orgozo, aki szerint minden egyes kómában töltött nap csökkenti a javulás esélyét.

Hogy ez a vegetatív állapot meddig tarthat, azt egyelőre még az orvosok sem tudják megmondani, hiszen mindenkinél változó, van akinél akár évtizedekig is elhúzódhat a felébredés előtti stagnálás.