12 °C
borús égbolt
2024. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

DiCaprio nem kapott Oscart, a 12 év rabszolgaság lett a legjobb film!

2014. március 03.
1.9981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Részben a várakozásoknak megfelelően alakult az idei Oscar díjátadó, habár akadtak azért meglepetések is a gálán, így például sokan meglepődtek azon, hogy Leonardo DiCaprio egyetlen szobrot sem vihetett haza, a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat ugyanis Matthew McConaughey, avagy a Mielőtt meghaltam című film főhőse kapta.

A legjobb női főszereplőnek járó Oscart Cate Blanchett, a Blue Jasmine című legújabb Woody Alen-film hőse kapta meg, akit idén már ötödször jelöltek a díjra, ám most első alkalommal vehette át a szobrot.

A legjobb filmnek járó díjat az idei Oscar gálán egyébiránt a 12 év rabszolgaság nyerte el, míg a legjobb rendező Alfonso Cuarón lett, a Gravitáció című filmben nyújtott teljesítményéért, miközben a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó szobrocskát A nő című alkotás zsebelhette be.

Ezen felül két kategóriában, így a legjobb animációs film és a legjobb betétdal tekintetében is szobrot kapott az idei karácsony egyik befutójának számító Jégvarázs, ami mellett A nagy Gatsby és a Gravitáció is számtalan elismerést kapott, így előbbi a legjobb látványtervért és kosztümért, utóbbi pedig a legjobb vizuális trükkökért, valamint a legjobb vágásért.