27 °C
erős felhőzet
2024. július 22., hétfő
Magdolna

Csupán a magyarok 50%-a szed rendszeresen valamilyen vitamint

2023. december 01.
26.5521
Mariann profilja, adatai
Mariann
A téli időszakban sokan táraznak be valamilyen vitamin-készítményből, hogy ezzel támogassák immunrendszerüket, ám szakértők szerint vannak olyan vitaminok, amiket egész évben pótolni kellene, ám a magyarok többsége nem fogyaszt ilyen készítményt.

A Bioextra Zrt. reprezentatív kutatásából kiderült, hogy a magyarok mindössze fele szed rendszeresen vitaminokat, és még ennél is kevesebben sportolnak. Időszakosan azonban többen szoktak különböző ásványi anyag és vitamin tartalmú kiegészítőket fogyasztani, de sajnos ezt sem tudatosan teszik a legtöbben.

A vállalat által készített felmérésből az is kiderült, hogy 100 magyarból csupán egy olyan van, aki egyáltalán nem szed semmilyen vitamin-készítményt, ami bíztató, de így is hiányos a fogyasztók tudása a vitaminok kapcsán. További szomorú tény, hogy sok fiatalt teljesen hidegen hagyja a megelőzés: a Z-generáció tagjai közül minden 10. teljesen mellőzi a vitaminokat.

A dietetikusok azt tanácsolják, hogy szakemberek segítségével kezdjünk el vitamint szedni, ezzel rengeteg betegséget lehet megelőzni. Egész évben érdemes D-vitamint és C-vitamint szedni, de a B12 is nagyon fontos a szervezet számára, az emberek ötöde pedig nem is tud erről.