21 °C
erős felhőzet
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Boldogabbak vagyunk, ha zöldséget és gyümölcsöt eszünk

2014. január 03.
2.2551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az Essexi Egyetem legfrissebb kutatása szerint sokkal boldogabbá teszi az embereket, ha naponta többször fogyaszthatnak zöldséget és gyümölcsöt, így a felmérés alapján akkor lesz a legjobb a kedélyállapotunk, ha legalább naponta eszünk valami egészségeset.

Már több tudományos kísérlet is bebizonyította a múltban, hogy az egészségtelen táplálkozás, de főként a gyorsételek és a cukros üdítők a gyerekeknél a depresszió kiváltó okai is lehetnek, ám ez kiküszöbölhető a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztással.

A rendkívül reprezentatív kutatásban 5000 gyermek vett részt.

A megkérdezettek 85 százaléka megerősítette, hogy nem eszik naponta ötször zöldséget vagy gyümölcsöt, ám akik igen, a további kérdések alapján - nemtől és kortól függően - sokkal boldogabbak és elégedettebbek voltak életükkel.

A vizsgálat során 20 kérdéssel mérték fel a kutatók a gyermekek boldogságát, így azt is firtatták többek között, hogy milyen a kapcsolatuk szüleikkel és társaikkal, hogyan viselkednek velük szemben, milyen gyakran éreznek haragot, nyugtalanságot és így tovább. A boldogság kulcsa tehát - részben legalábbis - a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás lenne?