23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Boldogabbak leszünk a sárga ételektől

2016. október 24.
8.9911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
AlicE profilja, adatai
AlicE
A Metro magazin hozta napvilágra a The Happy Egg Company legújabb kutatását, amiből kiderült, hogy bár az evés sokakat önmagában boldogabbá tesz, amennyiben azonban sárga ételeket fogyasztunk, ez a hatás fokozottabbá válik.

A szakemberek ugyanis kimutatták, hogy amennyiben sárga ételeket fogyasztunk, azok valamiért sokkal több boldogsághormont szabadítanak fel bennünk, mint a többi ennivaló, ami Dr.
 

David Lewis szerint annak köszönhető, hogy a sárga szín már kisgyermekkorban az agy bal agyféltekéjét stimulálja, amit így meleg és vidám színként könyvelhetünk el.

A kutatás során egyébiránt ezer ember vett részt, akiknek 70 százaléka a vidámságra gondolt a sárga szín láttán, és 60 százalék szerint az omlett az egyik legboldogabb eledel az egész világon, amit a sajtos makaróni és a banán követett a sorban.