12 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

Bemutatkoztak a Samsung THE FRAME televíziói

2018. március 25.
13.3781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Megérkeztek Magyarországra a Samsung THE FRAME nevezetű, művészi beállítottságú televíziói, ráadásul a gyártó igazán művészi helyre szervezte a bemutatót: a 73 év eltelte után ismét látogatható Román Csarnok a Szépművészeti Múzeumba.

A készülékek nem véletlenül kapták ezt a nevet - melyeket egyébként rendhagyó módon élőben is meg lehet tekinteni április 2-ig a fent említett csarnokban.

A THE FRAME, vagyis a keret, egy újfajta kivitelezésű TV, mely különb próbál lenni a nappali központjában lévő televíziónak hívott színtelen, sötét doboznál.

Ez a tény kikapcsolt állapotban válik nyilvánvalóvá, mivel ekkor egy általunk választott képzőművészeti alkotás, vagy fénykép foglalja el a képernyőt. A stílusos kerettervezés, a falhoz simuló kivitelezés, és a majdnem láthatatlan vezetékezés valóságos díszelemmé varázsolja TV-t, mely akár el is tud bújni így a többi bekeretezett csoda mellett a falon.

Rengeteg választék vár ránk - legyen szó az elektronikusan elérhető alkotásokról, vagy az általunk készített feltölthető képekről. Az egyébként is minimális áramfogyasztást az okos fény- és mozgásérzékelők még kisebbé teszik, mivel szabályozzák fényviszonyok alapján a készülék háttérfényét "festménymódban", sőt, mozgás hiányában ki is kapcsolnak teljesen.

De akár el is mehetünk a Szépművészetibe eredetiben is megcsodálni a műalkotásokat, illetve magát a Román Csarnokot is, ami biztosan le fog nyűgözni bárkit, aki kedveli a középkori keresztény, magyar ikonográfiát.