A hazai italmárka nemrégiben egy újabb italkülönlegességet dobott a piacra, melyet több évnyi termékfejlesztés előzött meg.
A Kalumba Madagascar Spiced Gin-t a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában gyártják tölgyfahordókban, aszalt fügén hónapokon át érlelve, nevét pedig egy madagaszkári gyógynövényről kapta.
A Zwack család több mint 200 éves fűszer- és gyógynövény tapasztalattal rendelkezik, saját gyógynövényes kertjük is volt régebben. Ezen tapasztalatok és kísérletek után született meg a márka legújabb italkülönlegessége, a Kalumba, mely 17 féle Madagaszkárról és Afrika egyéb vidékeiről származó természetes fűszernövényt tartalmaz. A fűszernővények pontos listáját egyáltalán nem titkolja a Zwack, de természetesen az arányokat nem árulták el. A lista szinte első helyén szerepel az ital nevét adó kalumbagyökér, mely a világon elsők között számon tartott gyógynövény. A kalumbagyökér elsősorban a gyomorpanaszokra kiváló gyógyír.
A kalumbagyökér mellett található még citromfű, kubebabors, szegfűszeg, fahéjlevél, rózsabors, kurkuma, csillagánizs, lime-héj, szerecsendióvirág, kardamommag, szerecsendió, gyömbér, vanília, koriander, curacaohéj és borókabogyó is.
A termék lepárlása kis adagokban történik, melyhez Európa legmodernebb lepárló berendezését használják. Az italt ezután tölgyfahordókban, aszalt fügén érlelik, ami így nyeri el végső, igazán karakteres, fűszeres jellegét. A csomagolás szintén egészen különlegesre sikeredett, ugyanis az üvegen Afrika ikonikus állata, a Madagaszkáron őshonos gyűrűsfarkú maki látható.
Nyolc embert találtak bűnösnek Kim Kardashian 2016-os párizsi rablásában