15 °C
borús égbolt
2025. május 24., szombat
Eszter, Eliza

Bemutatkozott a Zwack legújabb italkülönlegessége, a Kalumba

2018. szeptember 18.
4.4801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A hazai italmárka nemrégiben egy újabb italkülönlegességet dobott a piacra, melyet több évnyi termékfejlesztés előzött meg.

A Kalumba Madagascar Spiced Gin-t a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában gyártják tölgyfahordókban, aszalt fügén hónapokon át érlelve, nevét pedig egy madagaszkári gyógynövényről kapta.

A Zwack család több mint 200 éves fűszer- és gyógynövény tapasztalattal rendelkezik, saját gyógynövényes kertjük is volt régebben. Ezen tapasztalatok és kísérletek után született meg a márka legújabb italkülönlegessége, a Kalumba, mely 17 féle Madagaszkárról és Afrika egyéb vidékeiről származó természetes fűszernövényt tartalmaz. A fűszernővények pontos listáját egyáltalán nem titkolja a Zwack, de természetesen az arányokat nem árulták el. A lista szinte első helyén szerepel az ital nevét adó kalumbagyökér, mely a világon elsők között számon tartott gyógynövény. A kalumbagyökér elsősorban a gyomorpanaszokra kiváló gyógyír.

A kalumbagyökér mellett található még citromfű, kubebabors, szegfűszeg, fahéjlevél, rózsabors, kurkuma, csillagánizs, lime-héj, szerecsendióvirág, kardamommag, szerecsendió, gyömbér, vanília, koriander, curacaohéj és borókabogyó is.

A termék lepárlása kis adagokban történik, melyhez Európa legmodernebb lepárló berendezését használják. Az italt ezután tölgyfahordókban, aszalt fügén érlelik, ami így nyeri el végső, igazán karakteres, fűszeres jellegét. A csomagolás szintén egészen különlegesre sikeredett, ugyanis az üvegen Afrika ikonikus állata, a Madagaszkáron őshonos gyűrűsfarkú maki látható.