23 °C
erős felhőzet
2024. június 16., vasárnap
Jusztin

Bemutatkozott a Sage konyhai komposztáló gépe

2021. október 02.
45.3791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy kellemes sajtóreggelin mutatkozott be a márka legújabb innovatív újdonsága, az otthoni komposztáló gép, mely arra hivatott, hogy radikálisan csökkentse a háztartásokban keletkező szemétbe kerül élelmiszerek mennyiségét.

Ma Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer kerül a kukákba, ebből az egyharmada a háztartásokban keletkezik.

A Sage FoodCycler egy otthoni elektromos komposztáló gép, mely segít újrahasznosítani azokat az élelmiszereket, melyek egyébként a szemétben végeznék. Egy egyszerű folyamat végén a nyers élelmiszerekből úgynevezett ökocsipszet készít. A folyamat első részében a készülék kivonja az élelmiszerekből a hidratációt, ezt követően ledarálja az anyagokat végül pedig lehűti.

Bemutatkozott a Sage konyhai komposztáló gépe - 2. kép

2 liternyi szemétből mindösszesen 0,34 liternyi ökocsipszet tud készíteni, körülbelül 4-6 óra alatt. Egyetlen használat során egy háztartás 80 százalékkal csökkentheti az ökológiai lábnyomát a kidobásra szánt élelmiszerek és ételek terén. A folyamat végén kapott száraz anyagot egyszerűen kidobhatjuk, de akár a kertben is fel lehet használni növények trágyázására.

A készülék ki mérete miatt szinte bárhol elfér, emellett a benne lévő edény mosogatógépben is mosható. Kevés energiát fogyaszt, halk és egyáltalán nincs szaga. A Sage FoodCycler készülék hazánkban októbertől lesz elérhető, 160 000 forintos áron.