30 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Az íz miatt sem mindegy, hogy milyen evőeszközzel eszünk

2015. február 23.
1.7931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#
 

kep1#Újabb különös kutatást hoztak nyilvánosságra a University College London munkatársai, akik nemrégiben azt vizsgálták, hogy milyen anyagú evőeszközökkel érdemes étkezni azért, hogy a legjobb ízt tapasztaljuk az ételek tekintetében.

A kutatás kimutatta, hogy a manapság használatos rozsdamentes acélból készült evőeszközök kimagasló ízérzetet tesznek lehetővé, ezáltal sokkal ízletesebbnek érezzük velük az ételt, mint például az ezüst evőeszközökkel, ellenben amennyiben a legjobb kulináris élvezeteket akarjuk megtapasztalni, akkor arany étkészletet kell választanunk hozzá.

A tesztek során a fentiek mellett cinkből, rézből, ónból és krómból készült evőeszközöket is teszteltek a kutatók, akik azt tapasztalták, hogy a legrosszabb eredményeket az ezüst evőeszközök érték el, amelyek annyira fémes mellékízt adtak az ételeknek, hogy főleg a gyümölcsök vagy a tojások esetében szint ehetetlenné tették azokat.

A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy akik szeretnek jókat enni, életükben legalább egyszer próbálják ki az arany étkészletet, ezzel ugyanis garantáltan csak az étel ízét lehet érezni, semmi mást.

Érdekesség, hogy a kutatásban főként a réz és a cink evőeszközök is jól teljesítettek, pláne az édes desszertek tekintetében volt velük kimagasló élmény az étkezés.