kep1#Újabb különös kutatást hoztak nyilvánosságra a University College London munkatársai, akik nemrégiben azt vizsgálták, hogy milyen anyagú evőeszközökkel érdemes étkezni azért, hogy a legjobb ízt tapasztaljuk az ételek tekintetében.
A kutatás kimutatta, hogy a manapság használatos rozsdamentes acélból készült evőeszközök kimagasló ízérzetet tesznek lehetővé, ezáltal sokkal ízletesebbnek érezzük velük az ételt, mint például az ezüst evőeszközökkel, ellenben amennyiben a legjobb kulináris élvezeteket akarjuk megtapasztalni, akkor arany étkészletet kell választanunk hozzá.
A tesztek során a fentiek mellett cinkből, rézből, ónból és krómból készült evőeszközöket is teszteltek a kutatók, akik azt tapasztalták, hogy a legrosszabb eredményeket az ezüst evőeszközök érték el, amelyek annyira fémes mellékízt adtak az ételeknek, hogy főleg a gyümölcsök vagy a tojások esetében szint ehetetlenné tették azokat.
A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy akik szeretnek jókat enni, életükben legalább egyszer próbálják ki az arany étkészletet, ezzel ugyanis garantáltan csak az étel ízét lehet érezni, semmi mást.
Érdekesség, hogy a kutatásban főként a réz és a cink evőeszközök is jól teljesítettek, pláne az édes desszertek tekintetében volt velük kimagasló élmény az étkezés.
"Rám ezer virággal szórtad a tavaszt..." - virágséta a Fiumei úti Sírkertben