12 °C
borús égbolt
2024. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Az internetezés a fiatalkori elhízás egyik kiváltója

2014. február 24.
2.2721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Harvard Egészségügyi Iskola legújabb kutatásából kiderült, hogy bár korábban a szakemberek azt hitték, hogy a gyorsételek és a hormonháztartás változása áll a fiatalkori elhízás mögött, ám úgy tűnik, hogy a túlzott internetezés alighanem jobban hozzájárul az idő előtti túlsúly kialakulásához.

Az egyetem kutatása több ezer elhízott amerikai fiatalt vett górcső alá, akikről kiderült, hogy fiatalkori testsúlygyarapodásuk hátterében a túl kevés alvás, a túlzott alkoholfogyasztás, valamint - bármilyen megdöbbentő is -, az internetezés áll.

Az adatok szerint a legtöbb súlyfelesleget ugyanis azok a fiatalok szedték fel, akiknél ez a három tényező fokozottan és halmozottan megfigyelhető volt, így naponta hat óránál kevesebbet aludtak, átlagosan napi két alkoholtartalmú italt fogyasztottak el, és legalább 6 órát töltöttek el az internet előtt ülve.

Természetesen a tengerentúli orvosok ezúttal sem találták fel a kereket, hiszen a túlzott internetezésből következik, hogy a gyerekek túl keveset mozognak, így ezúttal is leginkább a mozgásszegény életmód tehető felelőssé a fiatalkori elhízásért annyi különbséggel, hogy ezúttal már tudjuk, hogy miért nem mozognak a gyerekek!