26 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Az ételek ízét is tönkreteszi a globális felmelegedés

2015. március 30.
2.0031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
AlicE profilja, adatai
AlicE
A Melbourne Egyetem legfrissebb kutatásából kiderült, hogy a globális felmelegedés nem csak környezetünkre és éghajlatunkra van nagyon rossz hatással, hanem még az élelmiszerek ízére is.

Az egyetem munkatársai a legalapvetőbb élelmiszereket vizsgálták meg, aminek következtében kijelenthetővé vált, hogy a globális felmelegedéstől az ételek íze sem olyan már, mint régen volt, ez a hatás pedig a jövőben még erősebbé válik.

A szakértők szerint például a répa és a cékla íze drasztikusan leromlik, sőt mi több, színük is elhalványul majd.
 

A burgonya ezen felül puhább és kisebb lesz, a melegebb éghajlat miatt penészesebb, míg a húsok, de főként a csirkék rágósabbá válnak, a tehenektől pedig sokkal kevesebb tejre számíthatnak a gazdák.