27 °C
erős felhőzet
2024. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Az egyik legszomorúbb nemzet a magyar

2013. december 10.
2.1821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egy roppant érdekes kutatás látott napvilágot nemrégiben a Gallup jóvoltából, akik megállapították, hogy Magyarország ott van a legszomorúbb és a legpesszimistább nemzetek között.

Szereplésünk olyannyira "jól" sikerült a Gallup mintegy 143 országot érintő felmérése alapján, hogy mindössze egy hellyel csúsztunk le a dobogóról, hiszen a magyaroknál csak a bolgárok, az örmények és a kambodzsaiak boldogtalanabbak.

A világ legszomorúbb nemzete idén immáron harmadjára is Bulgária lett, ahol a lakosságnak közel 40 százaléka boldogtalannak vallotta magát.

Örményország és Kambodzsa mögött a negyedik - és ezáltal egyáltalán nem elékelő helyet - Magyarországnak sikerült elérnie, méghozzá Haitivel együtt, hazánkban ugyanis a lakosság 32 százaléka boldogtalan és pesszimista jelenleg.

A szomszédos országokban lényegesen jobb a helyzet, a Gallup felmérése szerint ugyanis Románia ugyan megközelít minket a 27 százalékával, de például Szlovákiában és Szlovéniában is csak a lakosság 14 százaléka látja negatívan a helyzetet, Ausztriában pedig mindössze az emberek 3 százaléka nevezte magát szomorúnak és pesszimistának.

A kutatás érdekessége, hogy több mély-szegénységben élő országban is boldogabbak az emberek, mint Magyarországon, így Csád, Ghána, de még Etiópia lakói is elégedettebbek, illetve boldogabbak, mint honfitársaink.