#
kep1#Az Oregoni Állami Egyetem legfrissebb kutatásából kiderült, hogy bár az alkoholos italok nagy általánosságban pusztítják az agysejteket, ezáltal tehát butítanak, azonban a sörtől mégis okosodhatunk, ha eleget tudunk inni belőle.
Mindezt ma már állatkísérletek is igazolják, és a szakértők szerint mindezt a xanthohumol nevű flavonoidnak köszönheti a folyékony kenyér, ami képes javítani a kognitív funkciókat, ezáltal például a korral járó szellemi romlást is megakadályozhatjuk vele.
Hogy pontosan mennyi sört is kellene meginnunk ahhoz, hogy okosabbá váljunk? Itt van egy aprócska bökkenő a történetben, ahhoz ugyanis, hogy valóban okosabbá válhassunk a sörtől, legalább 2 ezer litert kellene meginnunk belőle, hogy elegendő flavonoidot juttassunk ezáltal a szervezetbe.
A kutatók ennek ellenére is óriási lépésként könyvelik el a fenti felfedezést, hiszen a mikrótechnológiának köszönhetően ma már nem lehetetlenség 2 ezer liter sör flavonoidjait egyetlen kapszulába összesűríteni.
Májusi könyvújdonságok, amiket nem tudtunk letenni