8 °C
enyhe eső
2024. február 23., péntek
Alfréd

Az irodai románcok kiközösítéshez vezethetnek egy új tanulmány szerint

2023. június 01.
23.4841
Mariann profilja, adatai
Mariann
Házi nyúlra nem lövünk - tartja a mondás és a legfrissebb tanulmányok szerint ezt érdemes is betartani, ugyanis a munkahelyi románcok miatt a munkatársak hajlamosak arra, hogy kiközösítsék azokat, akik nyíltan vállalják kapcsolatukat.

A PLOS ONE folyóiratban megjelent tanulmány azt vizsgálta, hogy a munkahelyi intim kapcsolatok hogyan hatnak a közösségre. A kutatás során több mint 300 dolgozót kérdeztek arról, hogy milyen a kapcsolati állapotuk, a munkahelyi kiközösítés mértéke valamint a munkatársak közötti ellenségeskedés egyéb formáiról.

Az eredmények azt mutatták, hogy a romantikus kötődésű munkatársak nagyfokú munkahelyi kiközösítést tapasztalnak, továbbá sokszor hamis pletykák terjednek róluk. Továbbá maguk a párok is arra törekszenek, hogy kiváljanak a munkahelyi közösségből, klikkesedjenek, ezzel próbálják megvédeni magukat az esetlegesen fenyegető veszélyektől. Mindezek mellett érdemes megjegyezni, hogy minden munkahely más és más, és nem minden szakmai romantika végződik az irodai harmónia teljes lerombolásával.