17 °C
tiszta égbolt
2024. április 13., szombat
Ida

Az egyik legismertebb brit táplálkozási szakértő szerint a kalóriaszámlálás hülyeség, ha fogyni szeretnénk

2023. január 10.
59.0721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Tim Spector professzor, táplálkozási szakértő a közelmúltban adott egy friss interjút, melyben elmondta, hogy a kalória számolása teljesen hülyeség, sőt a mozgás önmagában nem segít abban, hogy megszabaduljunk a feleslegtől.

A kijelentéseket követően több szakértő is megszólalt a témában, akik egyáltalán nem értenek egyet a professzor állításaival, hiszen köztudott, hogy a kalóriadeficit fogyáshoz vezet.

A kalóriadeficit állapota akkor áll fenn, ha az energiaszükségletnél alacsonyabb a kalóriabevitel. Azaz, ha a napi energiaigényünk 2000 kcal, azonban az elfogyasztott ételek és italok mindössze 1500 kcal energiát biztosítanak, akkor elérjük a kalóriadeficit állapotát.

A szakértők szerint fontos a kalória számolása, hiszen így az ember pontosan megtudja, mennyi élelmiszert fogyaszt egy nap, felismerheti, min kell változtatnia ahhoz, hogy sikereket érjen el diéta során. Tim Spector professzor szerint az embereknek arra kellene koncentrálniuk, hogy a tányérjaik tele legyenek kiváló minőségű teljes élelmiszerekkel - például gyümölcsökkel, zöldségekkel és diófélékkel -, valamint kerülniük kell a gyorsételeket, és igyekezniük kell tíz órán belül minden ételt elfogyasztani.