14 °C
kevés felhő
2023. október 03., kedd
Helga

Az ausztrálok készek arra, hogy megszüntessék Netflix-fiókjukat az új jelszómegosztási szabályok miatt

2023. május 25.
26.3771
Mariann profilja, adatai
Mariann
A népszerű streamingszolgáltató még tavaly jelentette be, hogy fellép azon felhasználók ellen, akik előfizetésüket másokkal is megosztják, hogy spóroljanak, emiatt a vállalat elkezdett e-maileket kiküldeni több ország felhasználói számára.
 

A Netflix az e-mailekben felszólítja előfizetőit, hogy a jövőben nem oszthatják meg jelszavaikat a háztartásukon kívül, hacsak az illető nem fizet. Ha valaki háztartáson kívül szeretne tagot felvenni, akkor plusz havi 8 dollárért ezt megteheti. A vállalat az IP-címek, eszközazonosítók és fióktevékenységek adatait fogja felhasználni annak meghatározására, hogy a fiókjába bejelentkezett eszköz a Netflix-háztartás része-e.

Az ausztrálokat ez a döntés annyira felháborította, hogy a közösségi oldalakon azzal fenyegetőznek, hogy hajlandóak lemondani előfizetéseiket. Sokan arra panaszkodnak, hogy munkájuk miatt sokat utaznak, így nehéz meghatározni az egy háztartást, de nem hajlandóak extra pénzt fizetni. A dolog érthető és ez valószínűleg sok embert érint a világon.