A kellemetlen idő ellenére is rengetegen voltak kíváncsiak hazánk egyik legnagyobb gasztronómiai eseményére, a négy nap alatt több mint húszezren mentek el a fesztiválra, ahol immáron második alkalommal díjazták a kiállítókat.
Hagyományteremtő szándékkal indult tavaly a Gourmet díj, melynek keretében díjazzák a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét.
Hagyományteremtő szándékkal indult tavaly a Gourmet díj, melynek keretében díjazzák a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét.
A szakmai zsűri értékelése mellett természetesen a közönség is szavazhatott kedvenceire. A szakmai zsűri által a legjobb ételnek a Kreinbacher Bistro alkotását választották meg, mely a Szent Jakab-kagyló, ponzu, avokádókrém, lazackaviár alkotás volt. A legjobb kiállító díját az Innio Étterem nyerte el.
A közönség szavazatai alapján a legjobb kiállító és étel kategóriában is a gyöngyösi Bori Mami vitte el a pálmát. Különdíjat nyert a Legjobb édesvízi halból készült étel kategóriában a Kistücsök étterem, akik Házi kenyérgombóc nyurgaponty császárhússal, sóska szósszal ételt alkották meg.
Jennifer Lopez most egyáltalán nem vágyik kapcsolatra