24 °C
szórványos felhőzet
2024. június 19., szerda
Gyárfás

Áprilisban jön az ULTRA dokumentumfilm

2017. március 09.
7.9061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén áprilisban lesz látható az HBO-n Simonyi Balázs dokumentumfilmje, az ULTRA, mely a 246 km-es Spartathlon futóverseny öt szereplőjének motivációját mutatja be.

A film az HBO Europe és a Menjek/Maradjak sorozatáról ismert SpeakEasyProject közös produkciójában készült.

A Spartathlon a világ egyik leghíresebb és egyben legnehezebb ultramaratoni futóversenye, melyen az amatőr indulóknak az Athén és Spárta közötti 246 km-es távot kell egyben teljesíteni, maximum 36 óra alatt. A versenyzőknek szembe kell nézniük az alváshiánnyal, a nagy távolsággal és a több ezer méteres szintkülönbséggel, a nappali hőséggel és az éjszakai hideggel is. Sokan a táv kétharmadánál adják fel a versenyt, míg aki feljut a Parthenio-hegyre, az gyakran hallucinációs élményeket él át.

A versenyen évek óta mindig van magyar induló is, köztük a már négy alkalommal is induló Simonyi Balázs filmrendező, aki most az ULTRA rendezőjeként és egyik főszereplőjeként is teljesített. A filmben megismerjük a rendező gondolatait, motivációit és élményeit, valamint további két francia, egy magyar és egy német futó történetét.

Áprilisban elsőként az HBO Go-n, majd az HBO csatornán is látható lesz a dokumentumfilm, mely egy kis előzetest is kapott: