#
kep1#Amennyiben eddig nem hallottál még éppen elég elrettentő példát azzal kapcsolatban, hogy miért nem szabad zsíros ételeket fogyasztani, akkor érdemes elolvasnod, hogy mire jutott a Georgia Egyetem egy kutatócsoportja, akik bebizonyították, hogy a zsíros ételek idegkárosító hatással is bírnak.
Krzystof Czaja professzor, avagy a kutatás vezetője szerint a túl sok zsíros étel károsítja a gyomorban azokat az idegeket, amelyek azt kommunikálják az agyunk felé, hogy eleget ettünk és jól laktunk.
Azt eddig is tudtuk, hogy az egészségtelen étkezéssel megváltoztatjuk a bélrendszerben élő baktériumok egyensúlyát, de a túl sok zsíros étel hatására az egyik baktériumfaj a kutatók szerint olyannyira elszaporodik, hogy az az idegek gyulladásához, illetve elhalásához vezethet.
Ez azért különösen nagy probléma, mert ha az emésztőrendszerben, de főként a gyomorban elhalnak ezek a bizonyos idegek, akkor a kérdéses szerv képtelen lesz időben figyelmeztetni az agyat a jóllakottságra, vagyis az emberek egyre inkább túleszik magukat, amivel még nagyobb bajt idéznek elő szervezetükben.
Bekeményít Törökország: pénzbírságot kaphatnak azok az utasok, akik felállnak a gép gurulása közben