#
kep1#Az Oxford Egyetem pszichológusainak kutatásából nemrégiben kiderült, hogy a zenehallgatás során lényegesen finomabbnak és másabbnak érezzük az ételek ízét, mintha csak úgy önmagukban fogyasztanánk őket.
Charles Spencer professzor szerint bár sokan nem szeretik a zenét, pláne nem az élőzenét az éttermekben, azonban legfrissebb kutatásaiból kiderült, hogy aki lassú dallamokra fogyasztja el ételét, az sokkal hosszabban érzékeli az aromát és az ízeket.
Természetesen a zene ellentétes hatást is kiválthat, ezáltal a vizsgálatok során bizonyítást nyert, hogy amennyiben valaki gyors és tempós zenére fogyasztja el ételeit, abban az esetben az ízhatás sem lesz olyan tartós, mint például egy lassabb, klasszikus zeneműnél.
A professzor szerint egyébiránt a kutatási eredmények alapján érdemes lenne az éttermeknek elgondolkoznia azon, hogy a tökéletes gasztronómiai élmények érdekében rendszeres lassú zenét is biztosítsanak vendégeik számára a nagyobb ízélmény érdekében.
Mostantól bárki megkóstolhatja hazánk első űrcsokoládéját