A JAMA Pediatrics legutóbbi lapszámában napvilágot látott tanulmány értelmében a várandós kismamáknak nagyon fontos odafigyelniük arra, hogy mit esznek a terhesség alatt, a változatos és kiegyensúlyozott étrend ugyanis pozitívan befolyásolja a kisgyermek allergiára való hajlamát.
A tengerentúli kutatások szerint például 1997 és 2010 között háromszorosára emelkedett Amerikában a mogyoróallergiások száma.
A tengerentúli kutatások szerint például 1997 és 2010 között háromszorosára emelkedett Amerikában a mogyoróallergiások száma.
Az első allergiás reakciók a kutatások szerint már gyermekkorban, az allergének első adagolásakor megjelentek, és vélhetően azért alakultak ki, mert az édesanya a terhesség során túl egyoldalúan táplálkozott.
Az áldott állapotú nők számára gyakran okoz problémát a kérdés, miszerint kerüljék-e a különféle allergén élelmiszereket a terhesség során, legyen szó tejről, tojásról vagy akár gabonafélékről? A válasz azonban a fenti kutatás alapján immáron egyértelmű!
Szakorvosok szerint ugyanis amennyiben konkrétan a kismama nem allergiás a megnevezett élelmiszerekre, abban az esetben mértékletesen ugyan, de mindenképpen fogyasszon allergénnek nevezett élelmiszereket is a terhesség során, ezzel ugyanis már magzati korban hozzászoktatja a kisbabát a változatos táplálkozáshoz, aki ennek köszönhetően kevesebb eséllyel lesz allergiás.
Két könyvújdonság a forró nyári napokra a még forróbb hangulatért