A Berkeley Egyetem kutatói nemrégiben bebizonyították, hogy a terhesség alatt is kiemelkedő védelmet nyújt a kismamának és a kisbabának egyaránt a gránátalma fogyasztása, ami az áfonyához és a narancsléhez képest háromszor nagyobb antioxidáns-tartalommal rendelkezik.
Az öregedés egyik legjobb ellenszerének is tekintett gránátalma elsődlegesen akkor nyújt nagyszerű hatást a terhes nők számára, amikor azok olyan állapotba kerülnek, amikor valami miatt csökken az erekben a véráramlás, vagyis kevesebb oxigén jut el a fejlődő magzat agyába.
Az öregedés egyik legjobb ellenszerének is tekintett gránátalma elsődlegesen akkor nyújt nagyszerű hatást a terhes nők számára, amikor azok olyan állapotba kerülnek, amikor valami miatt csökken az erekben a véráramlás, vagyis kevesebb oxigén jut el a fejlődő magzat agyába.
Ezek külső és belső tényezők egyaránt lehetnek, az orvostudomány ezt a jelenséget oxigénhiányos iszkiémiának hívja, ami észrevétlenül okozhat nagyon súlyos agysérülést a fejlődő magzatnál, azonban a gránátalma-koncentrátumot fogyasztva a statisztikák és a kutatások bebizonyították, hogy csökkenthető a betegség kialakulása, méghozzá akár 60 százalékkal is.
Az orvosok úgy vélik, hogy leginkább a gránátalmában található polifenolok azok, amelyek jó hatással lehetnek a születő magzatra, illetve megakadályozhatják az oxigénhiányos iszkiémiának a kialakulását, ezen felül pedig a kismamára is jó hatással van a magas C-vitamin és ásványi anyag tartalma miatt.
Többszörös nemi erőszakkal vádolják a néhai Mohamed Al-Fayedet, a Harrods volt tulajdonosát