kep1#Meglepő kutatási anyaggal jelentkeztek a Utah Egyetem szakemberei, akik egy egészen elképesztő hatását fedezték fel a szódabikarbónának, pontosabban a benne megtalálható bikarbonát nevű összetevőnek.
A kutatók ugyanis azt találták, hogy azon idős embereknél, akiknél jellemzően alacsonynak tekinthető a szervezetben a bikarbonát szintje, általánosságban 24 százalékkal magasabb kockázattal halnak meg idejekorán, mint azok, akiknél ez a szint nagyobb.
A szervezetben megtalálható bikarbonát szintjét egyébiránt a vesék és a tüdő szabályozzák közösen, amivel fenntartják a szervezetben megtalálható sav-bázis egyensúlyt, és a kutatók szerint ez az, amihez a probléma visszavezethető.
Azok az emberek ugyanis, akik súlyos sav-bázis egyensúlyproblémától szenvednek, sokkal nehezebben gyógyulnak meg a betegségekből, de mindez életmódváltással orvosolható, hovatovább a bikarbonát szint is növelhető, méghozzá szódabikarbóna fogyasztása mellett zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával.
"Rám ezer virággal szórtad a tavaszt..." - virágséta a Fiumei úti Sírkertben