#
kep1#Érdekes tanulmány látott napvilágot a Journal of Applied Microbiology orvosi szaklap hasábjain, amelynek keretein belül kutatók azt próbálták bizonygatni, hogy egyes minőségi sajtok rákellenes és rákgyógyító hatással rendelkeznek.
A szakértők szerint a gyógyító hatást egy baktérium, a Lactococcus Lactis fejti ki, amely képes egy olyan peptidet termelni, amely nem csak megállítja a rákos sejtek terjedését, hanem ezen túlmenően még azok számát is csökkenteni tudja.
A tanulmány célzott kísérleteken alapul, amelyben a kérdéses peptidet töményen juttatták be daganatos megbetegedéstől szenvedő kísérleti állatok szervezetébe, miközben azt tapasztalták, hogy alig 9 hét alatt minden más kezelés hiányában is 80-90 százalékos csökkenést mutatott a tumorok mérete.
Az orvosok szerint nyilván raklapnyi sajtot kéne megennünk ahhoz minden nap, hogy ezt a hatást elérjük, és módszerük sem maximális garancia arra, hogy megtalálták a rák ellenszerét, de folytatják a kísérleteket, az első eredmények ugyanis biztatóak.
György herceg már tudja, hogyan kell rászólni legkisebb testvérére (videó)