27 °C
tiszta égbolt
2024. június 20., csütörtök
Rafael

A magyarok 70%-a nem tudja stressz, vagy frusztráció nélkül átvészelni az ünnepeket

2022. december 20.
53.4121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Képesek vagyunk-e örülni a karácsonynak? Erre a kérdésre kereste a választ a Costa Coffee és a GKID friss felmérése, melyből kiderül, hogy stressz nélkül nem tudjuk a karácsonyt végig vinni, ám egy jó kávé elfogyasztása kompenzálhatja a negatív érzelmeket.

A kutatásában részt vevők többsége számára a karácsony a családdal töltött értékes időről szól - a női megkérdezettek 69, a férfiak 60 százaléka tartja ezt a legfontosabbnak.

A készülődés izgalma áll a második helyen a karácsonyhoz kapcsolódó örömök sorában, de a pihenés is fontos helyen szerepel, főleg a férfiaknál, a nők esetében ez egy kicsit alacsonyabb.

Sokaknak remek ünnepi hangulatot jelent az ajándékbontás (35%), a fadíszítés (32%), míg az ajándékok becsomagolása csak minden ötödik válaszadó számára kedvelt tevékenység. A karácsonyi kutatásából az derült ki, hogy leülni egy kávé mellé leginkább egy kis lazítást jelent a pörgésben (35%), minden harmadik válaszadó számára pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy jól induljon a nap. A Costa Coffee éppen ezt szeretné, hogy a kávézás akár egyedül, akár társaságban történik, boldog pillanat legyen - ezért karácsonyi kampányában az élet megannyi területét uraló maximalizmus helyett a hibázás lehetőségére, a tökéletlenség elfogadására buzdít.

A magyarok 70%-a nem tudja stressz, vagy frusztráció nélkül átvészelni az ünnepeket - 2. kép