16 °C
borús égbolt
2024. február 29., csütörtök
Szökőnap

A magyar fiatalok fele külföldön akar dolgozni

2014. január 15.
1.9341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Szörnyű demográfiai problémával néz szembe Magyarország, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola legfrissebb kutatásaiból ugyanis úgy értesültünk, hogy a hazai fiataloknak legalább a fele már külföldön akar munkát vállalni, és eszébe sem jut, hogy itthon maradjon.

A kutatásból kiderült, hogy a fiatalok nagyon fontosnak tartják a nemzetközi tapasztalatszerzést, így a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán végzett tanulók tíz százaléka már a tanulmányok során tanult külföldön, 100 hallgatóból pedig átlagosan 14 dolgozott is már az országhatáron túl.

Hogy pozitívumot is kiemeljünk a felmérésből, a megkérdezett fiataloknak közel a háromnegyede magas szinten beszél legalább egy idegen nyelvet, 42 százalékuk pedig több idegen nyelvvel is elboldogul kisebb-nagyobb mértékben.

A főiskola diákjai mindemellett nagyon bizakodóak a jövőjüket illetően, így a megkérdezettek ötöde biztos abban, hogy el tud majd helyezkedni belátható időn belül saját szakmájában, kétharmaduk pedig bár nem biztos benne, mégis úgy látják, hogy jó esélyeik vannak erre.