23 °C
szórványos felhőzet
2024. június 14., péntek
Vazul

A legtöbb magyar képtelen megtakarítani

2014. január 28.
2.0011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A KSH legfrissebb adatai szerint hiába emelkedtek papíron a bérek, hiába csökkent a rezsi, a magyarok jelentős többsége még mindig képtelen pénzt megtakarítani, így a legtöbben annyit költenek, amennyit megkeresnek.

Szopper Zsófia pénzügyi tanácsadó szerint ugyanakkor nem a magyar helyzet, sokkal inkább a családok könnyelműsége okolható azért, mert nem tudnak félretenni, szerinte ugyanis az aktív keresők fizetésük 10 százalékát képesek lennének megspórolni, ám a kimutatások alapján a megtakarító réteg is csak átlagosan fizetésének 4 százalékát teszi félre.

A 18 és 60 év közötti válaszadókat a középpontba állító reprezentatív felmérésből kiderült mindemellett, hogy az országban a fővárosiak vannak a legjobb anyagi helyzetben, hiszen 13 százalékuk nettó 350 ezer forintot keres meg havonta.

A pénzügyi tanácsadó szerint azonban a budapesti lakosság sem szeret spórolni, holott szerinte tudatos élelmiszer-vásárlástól kezdve, a kábeltévé vagy a telefonszolgáltató jó megválasztásán át a rezsivel való spórolásig számtalan megoldás kínálkozik arra, hogy félretegyük fizetésünk 10 százalékát.