11 °C
tiszta égbolt
2024. április 27., szombat
Mariann, Zita

A legjelentősebb európai úti cél lett Magyarország

2016. január 05.
5.5311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A Turisztikai Világszervezet legfrissebb, decemberi bejelentése szerint míg az egész világon több mint 4 százalékkal, és Európában 5 százalékkal, addig Magyarországon tavaly több mint 19 százalékkal növekedett meg a nemzetközi turistaérkezések száma.

Ezzel hazánk a dobogó legfelső fokára került a legjelentősebb európai úti célok listáján, ami egy rendkívül megtisztelő cím, arról nem is beszélve, hogy egyetlen másik európai ország sem tudta utánunk csinálni, a másik legnagyobb növekedést ugyanis Szlovákia érte el, akik azonban csak alig 13 százalékot produkáltak.

A legnagyobb emelkedést a nemzetközi turistaérkezések számában tehát Magyarországon regisztrálták, ami azt jelenti, hogy a hazánkba érkező többnapos látogatók száma 2015 első háromnegyed évében meghaladta a 11 millió főt, akik mintegy 95 és fél milliárd forintot költöttek el nálunk.

A Magyar Turizmus Zrt.

ezen felül a jövőben is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy 2016 során hazánk turisztikai jelentősége tovább növekedhessen, ehhez pedig egy átfogó marketingterv is életbe lépett, amelynek egyik pontjaként 2016-ban tematikus év lesz, méghozzá a Gasztroélmények Éve.