29 °C
tiszta égbolt
2024. június 22., szombat
Paulina

A koreai és a spanyol gyerekeket éri a világon a legtöbb stressz

2015. március 13.
1.9881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Egy friss tanulmány nemrégiben azt vizsgálta, hogy a világon vajon mekkora stresszt kell elviselniük a gyerekeknek, hiszen ez a rendkívül alulbecsült probléma ma már nem csak a felnőtt lakosságot, hanem a legfiatalabbakat is rendszeresen érinti.

Mint kiderült, világviszonylatban a dél-korai gyerekeknek kell tanulmányai során és a mindennapi életben elviselniük a legtöbb stresszt, ezáltal az ott élő lurkók több mint fele minden nap ki van téve olyan helyzetnek, ami feszültséget és szorongást vált ki belőlük.

A tanulmány szerint ehhez az arányhoz közelítenek a spanyol, a szlovén és a portugál gyerekek is, lévén ezekben az országokban is minden második gyermeket napi szinten ér valamilyen stresszhelyzet.

Megdöbbentő, de Magyarország azok közé az államok közé tartozik, ahol a legkevésbé feszült gyermekek élnek, így a hazai lurkóknak alig 18,4 százaléka él át napi szinten stresszt, amivel kis híján világelsők vagyunk, noha azért vannak államok, ahol természetesen jobb ez az arány, illetve rengeteget kellene tenni azért, hogy még ezt is minimalizáljuk, hiszen a gyerekek életének nem a stresszről, hanem a felhőtlen boldogságról kellene szólnia.