30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

A kókuszolaj méreg - állítja a Harvard Egyetem egyik professzora!

2018. augusztus 24.
14.5511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#
 

kep1#Egészen elképesztő kijelentést tett a minap Karin Michels, a Harvard Egyetem egyik epidemiológus professzora, aki a kókuszolaj kapcsán határozottan kijelentette, hogy nem más, mint színtiszta méreg.

A professzor a Freiburg Egyetemen tartott előadásán elmondta, hogy a kókuszolajban rengeteg telített zsír található, mely a szervezetben megemeli az LDL-koleszterin mértékét, ami drasztikusan megnövelheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Kijelentésének alátámasztásául elmondta, hogy a kókuszolaj több mint 80 százalékát telített zsír teszi ki, ami a duplája a disznózsírban megtalálható mennyiségnek, ezáltal egészsége megkérdőjelezhető.

Ezt alátámasztotta már korábban a Brit Táplálkozástudományi Intézet is, akik elmondták, hogy a kókuszolaj bár fogyasztható, azonban csak nagyon kis mennyiségben ajánlják, mert semmilyen kutatás sem igazolja pozitív hatásait, ellenben azt igen, hogy túl sok telített zsírsav található benne.