A kutatásból megtudtuk, hogy amennyiben az emberek kék színűnek látják az ételeket - például egy speciális megvilágítás által -, azzal meg lehet akadályozni, hogy túlegyük magunkat.
Alapvető probléma, hogy az Arkansas Egyetem kutatócsoportja a kísérleteket csak férfiaknál alkalmazták sikerrel, ezáltal még nincs meg az a szín, ami a nőknél is bevethető lenne ezen a téren.
A szakértők szerint a kék alapvetően nem egy természetes szín az élelmiszerek kapcsán, éppen ezért amennyiben valamilyen ételt kékre festenek, vagy kéken világítanak meg, az olyan folyamatokat indít el a férfiak agyában, ami figyelmezteti őket a fogyasztás kapcsán.
Érdekesség azonban, hogy a nők nem a szemükre, hanem szaglásukra hagyatkoznak ezen a téren, ezáltal bármilyen színű is az étel, ha jó az illata, akkor hajlamosak többet enni belőle a kelleténél. Talán érdemes lenne büdös ételekkel is kísérletezni?
Újabb tanulmány bizonyítja, hogy a húsmentes étkezés egészségesebb