12 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

A Huawei bemutatta a budapesti éjszaka hőseit

2019. július 21.
8.4031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nemrégiben mutatta be legújabb kampányát a gyártó, akik legújabb csúcskészülékük, a P30 pro segítségével egy különleges rövidfilmet készítettek, melyben a budapesti éjszaka hőseit mutatják be, többek között mentőst, DJt, taxist és még másokat.

Kik vigyáznak ránk, miután leszállt az éj? - erre a kérdésre keresi a választ legújabb projektje keretében a Huawei Technologies, akik a Wawemakerrel közös első rövidfilmjükben, Az Éjszakai Hősei-ben.

A rövidfilmet Dér Asia rendezte és Domokos Balázs operatőri munkáját jegyző alkotásban a nézők egy DJ, egy bartender, egy 112-es operátor, egy mentős és egy taxis szemszögéből láthatják a nagyvárosi éjszakát, illetve a szereplők történetein keresztül betekintést nyerhetnek abba, mi történik akkor, mikor mindenki más már alszik.

Csuka-Bödör Viktória, a szombathelyi 112 telefonközpont munkatársa elmondta:

A telefonálók többsége azért tárcsáz minket, mert bajban van, nekünk pedig higgadtnak kell maradnunk ahhoz, hogy segíthessünk. Minden hívást ugyanazzal az elhivatottsággal kell kezelni akkor is, ha éppen ünnepnap van, vagy ránk virrad a műszak vége felé. A folyamatos műszak miatt van, hogy kevesebb időt tudok tölteni a gyerekeimmel, de szeretem a munkámat és tudomásul kell venni, hogy ez áldozattal jár.

A gyártó szerint fontos felhívni az emberek figyelmét azokra az emberekre, akik a háttérben, a telefonvonal, vagy a készülékek kamerájának túlsó végén minden nap értünk dolgoznak. A rövidfilmet természetesen bárki megnézheti például itt: