Példának okáért sok egészséges szénhidrátot - gyümölcsöket, zöldségeket - és kevés minőségi proteint.
A kutatók egereken végzett kísérletek során bizonyították be, hogy mindössze ennek a két tápanyagnak a megfelelő arányú módosítása olyan kiemelkedően jó hatással bír a szervezet számára, ami a bevitt kalóriák mennyiségét akár 40 százalékkal csökkentheti, ezáltal hozzájárul az egészségesebb, így végső soron hosszabb élethez.
Néhány korábbi kutatási eredmény már bebizonyította, hogy a hirtelen és szigorú kalóriacsökkentés rengeteg fajnál képes javítani az anyagcserét, amivel együtt az élettartam is kitolódik. Az emberek számára azonban ez a módszer túl drasztikus és veszélyes, ezen felül pedig óriási megterhelést is jelent.
Amennyiben azonban áttérünk egy fehérjében - tojás, tej, hús, szója - szegény táplálkozásra, amelyet az egészséges szénhidrátok megnövelésével egyensúlyozunk - zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabonatermékek -, akkor egészségesen csökkenthetjük bevitt kalóriamennyiségünket, és teszünk jót saját egészségünkkel.
"Rám ezer virággal szórtad a tavaszt..." - virágséta a Fiumei úti Sírkertben