13 °C
borús égbolt
2024. február 28., szerda
Elemér

A dánok imádják a lejárt szavatosságú ételeket

2016. november 28.
7.9061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
AlicE profilja, adatai
AlicE
#

kep1#Érdekes kezdeményezéssel állt elő egy dán üzletlánc, akik a nagy siker miatt már a második boltjukat nyitják meg, amelyben lejárt szavatosságú, de még fogyasztható élelmiszereket kínálnak féláron a lakosságnak.

Az üzletlánc olyan termékeket gyűjt be rekord alacsony áron, amelyeket máshol már kidobtak volna - mert a szavatossági idejük lejárt -, de mivel Dániában szavatossági időn túl is lehet árulni termékeket, ha azok még fogyaszthatók és nem veszélyeztetik a vásárlók egészségét, ezért ezt kihasználva a bolt megcsinálta a világ legjobb üzletét.

Mielőtt bárki azt hinné, a féláron kínált, lejárt szavatosságú termékekből befolyó pénz nem egy magánszemély zsebeit gazdagítja, lévén önkéntesek álmodták meg, akik gondosan átvizsgálják és tesztelik is, hogy mi az, amit még el lehet adni az embereknek.

Mivel az áruk jelentős részét féláron kínálják az embereknek, ezért a kezdeményezés óriási népszerűségnek örvend az országban, az egyetlen probléma, hogy a készletet mindig az határozza meg, hogy milyen lejárt szavatosságú élelmiszerekhez jutnak éppen hozzá.