12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

A Sziget bejelentett néhány új sztárfellépőt, továbbá megszűntetik a toi-toi wc-ket

2023. március 14.
42.5861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén augusztusban ismét visszatér hazánk legnépszerűbb fesztiválja, a Sziget, ahol többek között Billie Eilish fog fellépni a Nagyszínpadon, most mellé érkezett néhány friss bejelentés, továbbá a szervezők elárulták az idei év legnagyobb változtatásait.

Teljessé vált a Sziget fesztivál 2023-as Nagyszínpad sztárfellépőinek listája, így már a napijegyek is elérhetőek a fesztiválozók számára. Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine és az Imagine Dragons mellé érkezik még Mumford & Sons, Lorde és Macklemore is. Idén visszatér az Art of Freedom, melynek célja, hogy feltűnő, elgondolkodtató, olykor lenyűgöző alkotások, térinstallációk vizuális erejével színesítse a fesztivált.

További változás, hogy megszűnnek a jól ismert toi-toi wc-k, a helyüket konténeres angol-wc blokkok veszik át. A tavalyi évben sokat küzdöttek a fesztivál szervezői a szárazsággal, ami miatt hatalmas - olykor elviselhetetlen - por keletkezett. Tavaly évvégén visszazöldítették a Szigetet, megtörtént a füvesítés, továbbá a Duna vízével fogják megoldani a locsolást. Mindezek mellett egy új pormentesítő kezelést alkalmaznak majd a fesztivál teljes területén, melynek lényege, hogy az eljárás a levegő páratartalmát felhasználva enyhén nedves réteget képez a talajon.
Billie Eilish fog fellépni a Nagyszínpadon, most mellé érkezett néhány friss bejelentés, továbbá a szervezők elárulták az idei év legnagyobb változtatásait.'>