14 °C
borús égbolt
2024. február 22., csütörtök
Gerzson

A szakértők szerint boldogabbak azok az emberek, akik korán díszítenek karácsonyra

2023. november 07.
29.3311
Mariann profilja, adatai
Mariann
A nők többsége imádja az ünnepi készülődést, melyhez szuper ihletet tudnak adni a boltok polcain sorakozó cuki karácsonyi díszek, amiket már egyre korábban helyeznek ki, ám egy friss tanulmány szerint azok az emberek, akik korán kezdenek díszíteni boldogabbak lesznek.

Bár még csak november elején járunk, a boltok már tele vannak karácsonyi díszekkel, apróságokkal, amiknek elég nehéz ellenállni egy bevásárlás során. És a szakértők szerint nem is szabad ellenállni, Steve McKeown pszichoanalitikus az Uniladnak elárulta:

Egy stresszel és szorongással teli világban az emberek szeretnek olyan dolgokkal asszociálni, amelyek boldoggá teszik őket, és a karácsonyi díszek a gyermekkor erős érzéseit idézik. A díszek egyszerűen egy horgony vagy egy ösvény a régi, gyermekkori izgalom varázslatos érzelméhez. Tehát a karácsonyi díszek korai felhelyezése tovább növeli az izgalmat!

A szakértők szerint a nosztalgia segít összekapcsolni az embereket személyes múltjukkal és ez segít abban, hogy újra kapcsolatba kerüljenek gyermekkorunkkal.