A mediterrán diéta ez egyik legismertebb étrend, aminek már számtalan jótékony hatását fedezték fel a kutatók, most egy friss tanulmányból az is kiderült, hogy akár negyedével képes csökkenteni a nők korai halálozásának kockázatát.
A több mint 700 000 nő bevonásával végzett vizsgálat során az ausztrál kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a mediterrán étrend, mely diófélékben, olajokban és leveles zöldségekben gazdag, képes csökkenteni a korai halálozást. Ausztrál kutatók rávilágítottak arra is, hogy hasonló mértékben csökkentek a szívbetegségek és a stroke okozta halálozások.
A tudósok arra bíztatják a nőket, hogy fogyasszanak teljes kiőrlésű gabonákban, zöldségekben, gyümölcsökben, hüvelyesekben, diófélékben, halban és olívaolajban gazdag ételeket. Az egyelőre nem ismert, hogy ez a diéta miért különösen előnyös a nők számára.
Folytatódik a nagysikerű Emily Párizsban, készül az ötödik évad