23 °C
borús égbolt
2024. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

A magyarok több mint fele soha nem szokott sportolni, nincs rá ideje

2024. június 21.
10.4791
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már több tanulmány is bizonyította, hogy a rendszeres sportolás - akár csak séta - segít abban, hogy elkerüljük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, továbbá hosszabbítja az életkort és véd a depresszió ellen is, de úgy tűnik ez a magyarok többségét nem érdekli.

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet legfrissebb kutatási eredményei szerint a magyar lakosság 55 százalék soha nem sportol, mert nincs kedvük hozzá vagy azért, mert nincs elég idejük. A felmérést 2023 novembere és 2024 januárja között 1260 felnőtt személlyel készítették.

A rendszeres testmozgást végző felnőttek többsége (91 százaléka) azért sportol, hogy egészségesebb, fittebb legyen. A nem sportolók 54 százaléka lustaságból nem tesz semmit, míg, 41 százalékuk az időhiányra fogja a dolgot. Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára szerint drámai egészségügyi következményei vannak annak, ha valaki nem sportol. Ez a felmérés pedig jól mutatja, hogy a magyar felnőtt lakosság mennyire lusta.