27 °C
erős felhőzet
2024. július 22., hétfő
Magdolna

A magyarok is egyre nyitottabbak a hűsítő jegeskávéra

2023. július 07.
23.2741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A nyári forróságban sokan kedvelik a hűsítő italok és végre hazánkban is kezdenek egyre inkább elterjedni a jeges kávékülönlegességek, melyre egyre nyitottabbak a magyarok - derül ki a Costa Coffee és a gkid 2023 júniusában készült közös reprezentatív kutatásából.

Az Egyesült Államokban nagy hagyománya van a jegeskávéknak, melyeket előszeretettel fogyasztanak az emberek a hőségben. Egy nemrégiben készült felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 52 százaléka iszik jegeskávét alkalmanként vagy rendszeresen a nyár folyamán.

A júniusban készült kutatásból kiderült, hogy a fogyasztók körében a legfelkapottabb típus a fagylaltos kávé (43 százalék) és a cappuccino freddo (40 százalék), de népszerű még a fogyasztók körében a frappé (27 százalék) és az espresso freddo (24 százalék) is. A nők kedvence a fagylalttal készült kávé a nyári időszakban (49 százalék), míg a férfiak leginkább a mediterrán országokban közkedvelt cappuccino freddót (37 százalék) választják. A kutatásból az is kiderült, hogy a nők jobban kedvelik a jeges italokat, mint a férfiak, de a legmegdöbbentőbb adat talán az, hogy tízből tíz 29 év alatti válaszadó iszik valamilyen rendszerességgel jegeskávét.

A kutatásban résztvevők túlnyomó többsége (72 százalék) nyitott arra, hogy nyáron a megszokottól eltérő kávéspecialitásokat kóstoljon meg. Ha otthon kísérleteznénk a jegeskávéval, akkor egy pohárba tegyünk néhány jégdarabkát, öntsünk rá egy eszpresszót és kevés tejjel, valamint édesítővel lehet fogyasztani. Aki ennél különlegesebbet szeretne fogyasztani, az akár fagylalttal is feldobhatja reggeli vagy éppen délutáni frissítőjét. Az igazán bevállalósak pedig megkóstolhatják az eszpresszó tonikot.