9 °C
borús égbolt
2024. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

A kutatók szerint veszélyesek lehetnek a szexjátékok

2023. augusztus 06.
27.2101
Mariann profilja, adatai
Mariann
A világon sokan szeretik különféle szexjátékokkal feldobni az életüket, amivel nincsen semmi baj, ám az nem mindegy, hogy milyen terméket választanak az emberek, ugyanis egy friss kutatás szerint egészségügyi kockázatot jelenthetnek a bennük lévő mérgező anyagok miatt.

Ha a gyerekjátékokra gondolunk, akkor számukra olyan termékeket szoktak gyártani a vállalatok, melyek nem tartalmaznak mérgező anyagokat, hiszen a gyerekek a szájukba veszik ezeket. Éppen emiatt szigorú szabályok vonatkoznak ezekre a játékokra, ám sajnos ez már nincs így a szexjátékokkal.

A Duke Egyetemen végzett közelmúltbeli kísérletek során a tudósok azt találták, hogy négy különböző szexjáték, köztük az anális játékok, a gyöngyök, és a különféle vibrátorok mechanikus dörzsölés és kaparás esetén nanoműanyag töredékeket bocsátanak ki. Sőt, az is kiderült, hogy ezek a termékek ftalátokat tartalmaznak, mely széles körben használt vegyi anyagok csoportja, amelyek károsak lehetnek az emberi egészségre.

A kutatók szeretnék felhívni az emberek figyelmét, hogy nézzék meg, pontosan mit vásárolnak, valamint a hatóságokat arra kérik, hogy a jövőben ne csak a gyerekjátékokat szabályozzák szigorúan, hanem a felnőtteknek szánt "játékokat" is.